Jag har alltid varit livrädd för rullskidor. Trots att jag älskar att åka längd har jag aldrig vågat testa barmarksvarianten på hjul. Får ont i svanskotan av bara tanken. Hela grejen skriker liksom skrubbsår och brutna handleder. Men så fick jag i uppdrag att skriva om Catarina Henriksson, officiell Vasaloppscoach som driver Träningsinspiratören.se, när hon skulle testa rullskidor för tidningen Vasalöparen. Måste erkänna att jag känner mig lite sugen efter det! Det verkade faktiskt ganska kul. Dessutom visade Catarina hur man stannar: Hemligheten är att ploga, böja knäna och pressa ned skidan mot asfalten.

Det är inte varje dag någon åker rullskidor på Malmskillnadsgatan. Vi fnissade lite åt att Göran Persson i egen hög person kom körandes mitt i alltihopa. Vet inte vem som såg mest förvånad ut – vi eller han!